Door het goede voorbeeld te geven!

De stalen kozijnen van ons eigen kantoor waren nog ongeïsoleerd en voorzien van oud en op veel plaatsen was het dubbel glas lek.  Voor 2022 is het verplicht energielabel C te hebben voor een kantoorpand. In 2030 is energielabel A naar verwachting verplicht.

Mooi moment dus om de kozijnen te verduurzamen.  Het eerste idee was om de bestaande ongeïsoleerde stalen kozijnen te vervangen door geïsoleerde exemplaren. Deze optie bleek echter prijzig, mede doordat bij het uitbreken de afwerking aan de binnenzijde hersteld zou moeten worden. Zodoende ontstond het idee om de bestaande stalen Jansen profielen te behouden. Deze circulaire gedachte leidde tot een upgrade middels een redesign van het originele Jansen profiel. Hergebruik dus van het bestaande profiel. In overleg met Jansen werden de details verder uitgewerkt. Zo ontstond een oplossing waarbij zowel kozijn als glas voldoen aan de eisen qua energiezuinigheid voor de subsidie van de overheid. Niet alleen is hiermee een flinke stap gezet qua circulariteit van bestaande kozijnen maar ook een flinke energiebesparing gerealiseerd in het kader van de energietransitie.

foto: Petra Appelhof

Meer weten?  Bel 0135159331 of mail ons info@fdarchitecten.nl voor een afspraak en we bespreken vrijblijvend de mogelijkheden voor uw pand of wensen!

oud stalen Jansen kozijncirculair stalen kozijn renovatie