VOORVOOR

Door het goede voorbeeld te geven!

Het dak van ons eigen kantoor was nog voorzien van asbest dakbedekking.  Voor 2024 is het verplicht een asbest dak te vervangen.

Mooi moment dus om het dak te verduurzamen.  De draagcapaciteit van de bestaande constructie, die we niet wilden vervangen vanwege kostenoverwegingen, beperkte echter de mogelijkheden.  Hierdoor kwam de ontwerp keuze al snel op een volledig zonnedak.  Het zonnepaneel als dakbedekking spaart, zowel constructief als kostentechnisch, de normale dakbedekking uit. Esthetisch heeft dit type dak ook onze voorkeur omdat het een geheel vormt zowel in materiaal als in aanzicht en aansluitingen. Met een beperkte versterking van de constructie en extra isolatie van het dak is een strakke uitstraling gerealiseerd met een opgewekt vermogen dat zowel in de warmtevraag als de elektrabehoefte kan voorzien.

Meer weten?  Bel 0135159331 of mail ons info@fdarchitecten.nl voor een afspraak en we bespreken vrijblijvend de mogelijkheden voor uw pand!