architect bedrijfspand

ontvang de gratis ontwerpgids

Van oorsprong is FD architecten met name gericht op de utiliteitsbouw. Als architect ontwerpen wij uw duurzame bedrijfspand vanuit een functionele duurzaamheid. Het gebouw passen wij aan naar het gebruik met een flexibele insteek voor nu en de toekomst.

FDarchitecten, de architect bedrijfspand.

Groeit u uit uw bedrijfspand of wilt u er een laten bouwen? Dan  is het prettig als u een architect heeft die mee kan denken in alle fases van het proces rondom een bedrijfspand bouwen. Door onze 50 jaar lange ervaring zijn wij in staat om u hierbij te adviseren. Denk hierbij aan het vinden van een passende locatie, de mogelijkheden van de kavel, de bouwkosten, aannemer en het begeleiden van het bouwproces. We nemen de gesprekken met de gemeente voor u uit handen en komen met duurzame oplossingen. Zo voorzien wij u in elke fase van deskundig advies.

Het optimaal huisvesten van functionele processen vanuit een routing en layoutstudie is al jaren onze onderscheidende aanpak. Dit levert onze opdrachtgevers bijzonder mooie, maar vooral duurzame en praktische gebouwen op.

Verduurzamen bedrijfspand

Ook voor het verduurzamen van uw bedrijfspand of het verbouwen ervan bent u bij FD architecten aan het juiste adres. Wij hebben reeds vele jaren ervaring met het upgrade en een nieuwe uitstraling geven van kantoren, bedrijfsgebouwen, fabrieken, opslag of andere functionele gebouwen.

Voor advies van een architect bedrijfspand

Als u meer informatie wil over een specifiek project of bedrijfspand dat door FDarchitecten als architect is ontworpen? Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Hieronder vindt u een selectie van onze actuele projecten van bedrijfspanden.

Maak hier een afspraak!
Bel ons!
Overige projecten

Het proces met een architect bedrijfspand

Tijdens de proces om te komen tot een gerealiseerd gebouw worden een aantal fases doorlopen. Dat doen we samen met u in de volgende stappen:

Initiatief/haalbaarheid

Het inventariseren en analyseren van de huisvestingsvraag en de haalbaarheid ervan onderzoeken door

 • Wensen: is het PvE (Programma van eisen) realiseerbaar op de locatie?
 • Eisen: wat is de benodigde grootte van het gebouw, wat is de hoogte en hoeveel parkeerbehoefte is er? Is dit volgens het bestemmingsplan van de gemeente?
 • Budget: past het gevraagde binnen de financiële kaders, inclusief alle bijkomende kosten.
 • Schetsen: het maken van een schets van uw bedrijfspand.
 • Haalbaarheid: het past het project wensen, eisen, budget binnen juridische, financiële en organisatorische kaders.

Ontwerp met een architect bedrijfspand

Een goed gebouw is gebouw dat dagelijks goed functioneert en het bedrijf ten dienst staat. Zowel in gebruik, uitstraling en gezondheid. Een mooi gebouw dat slecht functioneert is een slecht ontworpen gebouw. Wij beginnen dan ook met het gebruik van het gebouw. Daarna komt pas de uitstraling van een bedrijfspand.  Dat is het visitekaartje van uw bedrijf of instelling, maar de indeling bepaalt of er geld mee verdient kan worden. Een goed ontworpen werkomgeving motiveert, inspireert, stimuleert en faciliteert. Wij zijn er van overtuigd dat een goed ontwerp zeer bepalend is voor een productiviteit, maar ook de gezondheid van medewerkers.

Is het ontwerp naar wens, dan gaan we in overleg met de gemeente, de welstand(commissie ruimtelijk kwaliteit) en brandweer. In deze fase betrekken we ook al de constructeur voor het ontwerpen van de constructie.

Omgevingsvergunning aanvraag en selectie bouwer

FDarchitecten verzorgt het aanvragen van de benodigde vergunningen voor u en zet de opdracht uit bij aannemer/bouwers uit uw of ons netwerk. Wij ontzorgen uw bouwproject in zes stappen:

 1. Initiatief/haalbaarheid
 2. Ontwerp
 3. Uitwerken bouwtekeningen
 4. Verzorgen van de benodigde vergunningen
 5. Aanvragen en beoordelen offertes
 6. Bouwbegeleiding, budgetbewaking en planning