Sneller en beter bouwen zonder legeskosten, nu nóg makkelijker.

Afgelopen week is FDarchitecten gecertificeerd in het kader van Architect Aan Zet in Rotterdam.
Dit betekent dat er nu al meer dan 100 architecten bevoegd zijn om bepaalde werkzaamheden zónder vergunning uit te laten voeren.
Denk aan dakkapellen, dakopbouwen én volledige woningen en bijgebouwen van bedrijfspanden binnen de aangegeven gebieden in de gemeente Rotterdam.

Met de Architect Aan Zet geen leges kosten en na melding binnen drie weken kunnen starten met bouwen.
Oftewel meer kwaliteit voor hetzelfde geld.

Als andere gemeenten dit Rotterdamse voorbeeld volgen, kunnen architecten ongeveer 70% van de aanvragen omgevingsvergunningen op zich nemen. Dat levert gemeenten een enorme tijdswinst op.
Tijd om te investeren in de overblijvende procedures.
Tijd om te besteden aan onze landelijke bouwopgave: iedereen een betaalbaar huis.

FDarchitecten zet zich actief in om dit ook in Midden Brabantse gemeenten zoals Tilburg, Loon op Zand en Waalwijk voor elkaar te krijgen.

Meer informatie: Architect-aan-Zet

Ook enthousiast? Neem contact op met FDarchitecten. Bel 0135159331 of mail ons info@fdarchitecten.nl voor een afspraak en we bespreken vrijblijvend de mogelijkheden voor uw pand!

Wat is architect aan zet?

Architect aan Zet (AAZ) is een manier om vergunningsvrij te bouwen en verbouwen in delen van Rotterdam met een architect.  Het doel is om bouwinitiatieven sneller te realiseren.
Het betreft bouwprojecten die passen binnen het bestemmingsplan én die een laag risicoprofiel hebben zoals:

  • Een of twee ééngezinswoning(en). Dat kunnen bijvoorbeeld een vrijstaande woning zijn,  twee rijtjeswoningen naast elkaar of één twee-onder-een-kap woning. Het mag zowel verbouw als nieuwbouw zijn.

  • Een aanbouw, een serre, een tuinhuis of een atelier.

  • Een dakopbouw, dakterras of dakkapel op een eengezinswoning.

Wat is het voordeel van aaz?

Het grote voordeel binnen een AAZ project is dat u niet meer hoeft te wachten op ellenlange procedures. U hoeft ook geen legeskosten te betalen want u vraagt geen vergunning aan! De doorlooptijd van uw vergunning komt daarmee ook te vervallen en u kunt direct schakelen met aannemer, architect en de onafhankelijke bouwtechnisch kwaliteitsborger.

Op deze kaart ziet u of uw locatie in het groene gebied ligt en dus in aanmerking komt voor Architect aan Zet. Wij melden uw project aan voor Architect aan Zet. Wel van belang is dat AAZ projecten alleen kunnen bij het verstrekken van een volledige opdracht.

Maak hier een afspraak!
Liever bellen?