Circulair bouwen architect

Verduurzamen Hoe? Zo! Door het gewoon te doen en het juiste voorbeeld te geven.

Net een week te vroeg voor de week van de circulaire economie is dit project van fundering tot het dak in een week tijd geplaatst. Letterlijk van top tot teen circulair. De circulaire schroefpalen fundering is een op een herbruikbaar en maakt dit project ook verplaatsbaar in zijn geheel mocht het nodig zijn. Uiteraard is dat niet de planning de komende jaren, maar mocht het na 10 of 15 jaar niet meer gebruikt worden, dan verplaatsen we het.

De gehele constructie is biobased. Alleen de fundering is vanwege de invloed van water van staal. Bovendien is de gevelafwerking biobased ontworpen door ons als architect. De isolatie is nog niet CO2 positief maar daar wordt wel aan gewerkt. Zodat we nog meer CO2 vast kunnen leggen in construction based carbon storage. Naast een efficiënt ontwerp en circulair bouwconcept is een strakke planning en prefab productie nodig om in minder dan een week tijd het casco wind en water dicht te hebben op de bouwplaats. Dat is niet meer de toekomst maar al gewoon realiteit.

Een mooie samenwerking met Infravitaal, DCBM en PNL.

Meer weten?  Bel 0135159331 of mail info@fdarchitecten.nl voor een afspraak en we bespreken vrijblijvend de mogelijkheden voor uw plannen!