Project Description

Moderne energieneutrale woning SIPS architect te Breda

De wens van de opdrachtgever was om duurzaam te bouwen met een lage CO2 footprint. Zodoende is gekozen om te bouwen met SIPs. Dat staat voor Structural Isolated Panel System. Dit systeem is een isolatieplaat met aan beide zijden een houtvezelplaat gelijmd. Doordat dit paneel krachten op kan nemen kan het ook constructief gebruikt worden. Daarmee kan heel licht en snel gebouwd worden. De woning is in drie maanden tijd gerealiseerd. Als architect ontwerpen wij graag met SIPs vanwege de slanke opbouw van de gevel, de bouwsnelheid en de duurzaamheid van het materiaal.

Ontwerpen en bouwen met een SIPs architect

Inmiddels hebben wij zo`n 1o jaar ervaring met woning en bedrijfspanden in SIP systemen. Daardoor kunnen wij snel en effectief een plan ontwerpen in dit systeem. Door de isolatiewaarde van de panelen en de toegepaste techniek in combinatie met de zonnepanelen is deze woning energie positief en levert meer stroom dan er in een jaar wordt verbruikt. Dat maakt hem meer dan energieneutraal.

Het ontwerp van deze villa richt zich op de tuin. Middels de schuifpui over de volle gevel is de tuin onderdeel en een verlengde van het huis geworden. Door de verdieping aan alle kanten over te laten kragen is een natuurlijk afdak gemaakt dat dienst doet als overdekt terras evenals zonwering. Door de leien dakbedekking rondom door te trekken ontstaat een duidelijke scheiding tussen begane grond en kap. De goten zijn bewust weg gelaten zodat het regenwater op grond in het grind valt en direct in de tuin wordt opgenomen.

Voordelen van een SIPS architect

Een architect die ervaring heeft met Structural Isolated Panels  (SIP) weet zijn ontwerpen af te stemmen op het systeem. Als architect kennen wij de mogelijkheden en onmogelijkheden ervan. Tevens hebben wij een netwerk van leveranciers andere partijen die nodig zijn om makkelijk en snel met dit systeem te kunnen werken.

Maak hier een afspraak!
Liever bellen?