Project Description

Uitbreiding hoofdkantoor Kwantum te Tilburg

De opdracht aan de architect: maak het bestaande kantoor met bedrijfspand geschikt voor de komende 15 jaar.

Zorg tevens dat Kwantum weer zichtbaar is aan de A58 in Tilburg. Na een selectie werden wij als architect geselecteerd. Ons plan met de toevoeging van een reclametoren van 30 m  hoog als eyecatcher aan de A58 in Tilburg werd als beste uitgekozen. Mede door het intensive contact en de goede samenwerking die we hebben gehad met de opdrachtgever is het best passende ontwerp en resultaat gerealiseerd. Voor dit resultaat was het noodzakelijk om de gemeente Tilburg mee te krijgen met ons plan. Hiervoor is een overtuigende presentatie gemaakt en meerdere gesprekken gevoerd. Die medewerking kwam er uiteindelijk door een goede onderbouwing van de situatie nu en in het verleden.

Wij hebben vervolgens aangetoond dat dit binnen het bestemmingsplan haalbaar was en de omgevingsvergunning verzorgd.

De bestaande metalen gevelbekleding was erg vervuild door algen van de groenrijke omgeving. Door deze gevels schoot te spuiten en  te voorzien van een gevelbestickering is eenvoudig een nieuwe uitstraling gerealiseerd. Met deze oplossingen kwamen we tegemoet aan de wens van de opdrachtgever. De investeringstermijn voor dit bedrijfspand in Tilburg was namelijk 10-15 jaar.

Om ervoor te zorgen dat het binnenklimaat ook weer 15 jaar mee kan is zonwering aan de buitenzijde aangebracht. Door dit in de vorm van lamellen toe te voegen krijgt het pand een nieuwe en moderne uitstraling.

VOORArchitect bedrijfspand kantoor Tilburg Kwantum

Wilt u graag meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vertel ons dan uw plannen en wij laten u zien wat de mogelijkheden zijn.

Maak hier een afspraak!
Bel ons!

Liever mailen? Dan kan op info@fdarchitecten.nl