Project Description

Energieneutrale Villa Berkel-Enschot

Om voor deze villa met een groot programma en beperkende goot- en nokhoogte en passend oplossing te vinden, was een uitdagende puzzel. Iets wat wij graag oppakken en in dit geval een bijzonder eindresultaat heeft opgeleverd. Door de slaapkamers, badkamer, werkkamer en garage half verdiept in de grond uit te voeren kwam de woonkamer aan de daktuin op de garage te liggen. Met als resultaat een mooie zonnige buitenruimte op het groene dak. Zo is het gelukt het gevraagde programma te realiseren binnen de gegeven mogelijkheden.

Deze energieneutrale moderne woning is ontworpen met de nieuwste inzichten. Zo is een duurzaam en energiezuinige villa gebouwd. Een goed ontwerp qua ligging en gevelopeningen is de basis voor energieneutraal. Verder maakt:

  • optimale isolatie
  • warmtepomp
  • centrale warmteterugwinning op de ventilatie
  • zonnepanelen

deze villa energieneutraal.

Met een mix van materialen zoals, beton, hout en stucwerk is een harmonieuze uitstraling gecreëerd.

Zo is het dak op de zuidzijde geheel voorzien van zonnepanelen die meteen ook dienst doen als dakbedekking.  De noordzijde is voorzien van een vlakke, strakke en moderne pan. Tevens is het dak uitgevoerd zonder dakgoten. Zo valt de regen direct op de grond en wordt via de grind strook direct opgenomen in de tuin.