Project Description

Bedrijfspand Maiburg Waalwijk

Dit complex is gebouwd voor een leverancier van materialen en technieken voor lijmen, schuurmateriaal, plaatmateriaal en vloeren.  De kantoren zijn voor het magazijn geplaatst zodat aan de straatzijde een gevel met uitstraling te zien is.

Het Maiburg complex bestaat uit meerdere magazijnen en kantoren. Alle ontwerpen zijn gemaakt na diepgaande routing en lay-out studies, waarbij de grootte van de afmetingen van de plaatmaterialen zorgen voor afwijkende stramienmaten.  Om een optimale routing in de lijmproductie te krijgen is er gekozen om de productie centraal te situeren wat inhoudt dat alles inpandig kwam te liggen.

De inpandige lijmfabriek was een uitdaging op het gebied van brandpreventie. Door een hoogwaardige CO2 blusinstallatie kon aan alle brandpreventie eisen worden voldaan.

Ook hier koos de opdrachtgever voor een vormgeving die geïnspireerd is op de architectuur van Richard Meier.

Vanwege duurzaamheid, onderhoudsgemak en uitstraling is het kantoor gedeelte uitgerust met een aluminium gevelsysteem. De witte aluminium gevelpanelen zijn makkelijk schoon te houden en zo blijft het pand ook na jaren nog zo goed als nieuw.

Kantoor gedeelte is verdeelt over twee verdiepingen. Waarbij ze doorlopen over de loading docks die half verdiept in de grond liggen waardoor het magazijn op maaiveld niveau geladen gelost kan worden. Door de kantoren aan de straatzijde te concentreren rondom de opslagruimte ontstaat een gevel beeld aan twee zijden die het pand een rijke uitstraling geven.

De zonneluifels en screens zorgen niet alleen voor een goede zonwering, maar ook dat er geen of nauwelijks koeling nodig is.