Project Description

Bedrijfspand Tuinstraat Waalwijk

Dit complex is gebouwd voor een schoenenbedrijf Achten Fashion Group.  Het magazijn doet dienst als opslag en voorraad voor verschillende schoenmerken waarvan ieder seizoen de collecties veranderen. Het magazijn is ingepakt met kantoren en showrooms voor de betreffende merken. De kantoren zijn voor het magazijn geplaatst zodat aan de straatzijde een gevel met uitstraling te zien is. Het hoge magazijn is voorzien van magazijnstellingen en loadingdocks. Deze zijn te gebruiken met een ruim crossdocking deel ervoor. Ideaal voor fulfilment van pakketten.

Het ontwerp is tot stand gekomen na een uitgebreide routing en lay-out studie die in nauwe samenwerking met alle betrokken partijen is gemaakt. Van de verschillende voorstellen voor de verschijningsvorm had de opdrachtgever de voorkeur voor de architectuur die is geïnspireerd op die van Richard Meier. Vanwege duurzaamheid, onderhoudsgemak en uitstraling is het kantoor gedeelte uitgerust met een aluminium gevelsysteem. De witte aluminium gevelpanelen zijn makkelijk schoon te houden en zo blijft het pand ook na jaren nog zo goed als nieuw.

Kantoor gedeelte is verdeelt over twee verdiepingen. Verbonden door de centrale hal met daarin trap als eyecatcher in de vorm van een spiraal. Door de kantoren aan de straatzijde te concentreren rondom de opslagruimte ontstaat een gevel beeld aan twee zijden die het pand een rijke uitstraling geven.

De zonneluifels zorgen niet alleen voor een goede zonwering, maar ook dat er geen of nauwelijks koeling nodig is.