Wat is Het Nieuwe Normaal?

Maak een gratis afspraak!
Ontvang de gratis ontwerpgids!

Het Nieuwe Normaal (HNN) is de nieuwe, gedragen standaard voor circulair bouwen met haalbare én ambitieuze prestaties voor gebouwen, infra en gebied.

​HNN is een raamwerk gericht op de materialentransitie: het maakt circulair bouwen eenduidig en concreet. Ook is rekening gehouden met de duurzame context van een circulair project, zoals energie, water en stikstof.  Daarnaast worden versnellers in beeld gebracht. En omdat circulair bouwen over een nieuwe manier van werken gaat, worden ervaringen gedeeld over samenwerking in teams en binnen de organisatie. Zo wordt de relatie gelegd met sociale thema’s als re-integratie en participatie.

.

5 voordelen van Het Nieuwe Normaal, circulaire prestaties

  1. Circulaire ambities binnen handbereik.
  2. Een eenduidige taal met haalbare én ambitieuze circulaire prestaties voor de bouwsector.
  3. deskundig circulair advies.
  4. een ervaren architect realiseert jouw ontwerp circulair.
  5. netwerk van betrouwbare circulaire en biobased leveranciers uit de buurt.

Keurmerken

Dit is wat onze klanten over ons zeggen.

Bekijk op de onderstaande projectenpagina`s een greep uit de ontwerpen van onze architecten voor circulaire projecten op basis van Het Nieuwe Normaal

Bedrijven
bedrijfspand architect Eindhoven
Particulier
woning architect Eindhoven

FD architecten ambassadeur van Het Nieuwe Normaal.

FD architecten is een ervaren, integraal werkend architectenbureau bestaande uit een professioneel team. Opdrachtgevers waarderen ons als architect vanwege onze de circulaire maar no-nonsense insteek. De door ons ontworpen gebouwen worden gerealiseerd binnen budget en circulaire ambities.

Circulair bouwen alleen is onvoldoende voor de grote duurzaamheidsopgaven waar we voor staan. Een bouwproject vraagt om een integrale manier van kijken, in zowel ontwerp als realisatie, en is breder dan alleen een materiaalperspectief.

Om deze duurzame context in vorm te geven werken wij samen met vaste partners, waarmee wij samen de thema’s energie, water en stikstof in binnen de circulaire ambities houden. Daarvoor gebruiken we de leidraad van Het Nieuwe Normaal.

Maak hier een afspraak!

Het Nieuwe Normaal architect

Het team is gespecialiseerd in circulaire en duurzame panden en circulaire ontwerpprocessen. We helpen u gedurende het gehele proces. Van circulaire ambitie naar schetsontwerp tot en met de technische uitwerking begeleiden wij u. Onze projecten werken wij als architect uit in 3 thema’s. Deze thema’s zijn uitgewerkt naar indicatoren waarmee de circulariteit van een project vastgesteld kan worden.

Milieu-impact

Het eerste thema gaat in op de totale milieu-impact, de CO2-uitstoot en de CO2-opslag van materialen.

Materiaalgebruik

Dit thema kijkt naar de herkomst van materialen, het aandeel gezonde materialen en de omgang met restmaterialen tijdens de bouw.

Waardebehoud

Het derde thema gaat in op het adaptief vermogen, de losmaakbaarheid en de hergebruikpotentie.

Vraag het E-book HNN aan!