Weten wat er mag op uw kavel? Doe de bestemmingsplan check /omgevingsplan check.

Maak een gratis afspraak!
Ontvang de gratis ontwerpgids!

Waaruit bestaat een bestemmingsplan check?

Bij een omgevingsplan check wordt er gekeken naar verschillende aspecten van het omgevingsplan dat van toepassing is op uw kavel. Dit geeft u een duidelijk overzicht van wat wel en niet mag op uw terrein, zodat u goed voorbereid bent bij het maken van plannen voor uw terrein.

2 onderdelen van de omgevingsplan check die wij uitvoeren zijn:
1. bestemmingsplan/omgevingsplan
2. vergunningsvrij bouwen
Voor beide geldt dat we hierbij kijken naar alle relevante regels en voorschriften die gelden in de omgeving van uw kavel. Dit kan bijvoorbeeld gaan over milieuvoorschriften, geluidsnormen of parkeervoorzieningen. Door een omgevingsplan check uit te laten voeren, krijgt u een compleet beeld van alle regels en mogelijkheden die van toepassing zijn op uw kavel. Dit helpt u om weloverwogen beslissingen te nemen en eventuele problemen te voorkomen tijdens het plannen en uitvoeren van bouwwerkzaamheden op uw terrein.

5 voordelen van een bestemmingsplan check

1: Een van de voordelen van het uitvoeren van een bestemmingsplan check is dat u inzicht krijgt in wat wel en niet is toegestaan op uw kavel. Door te weten welke regels van toepassing zijn, kunt u plannen en ideeën afstemmen op de geldende regels.

2: Daarnaast biedt een bestemmingsplan check duidelijkheid voor uzelf en eventuele buren over de mogelijkheden op het perceel. Het geeft u ook kennis van eventuele beperkingen of voorschriften die van toepassing zijn, zodat u hier rekening mee kunt houden bij het maken van plannen.

3: Door een bestemmingsplan check uit te voeren, krijgt u zekerheid over de haalbaarheid van uw plannen binnen de geldende regelgeving. Dit kan u helpen om teleurstellingen te voorkomen en om gerichter te werk te gaan bij het realiseren van uw project.

4: Wij geven u inzicht in de vergunningsvrije bouwen mogelijkheden.

5: Wij geven u advies en inzicht in of en hoe indien nodig het bestemmingsplan/omgevingsplan aan te passen is.

Keurmerken

Dit is wat onze klanten over ons zeggen.

Bekijk op de onderstaande projectenpagina`s een greep uit de ontwerpen van onze architecten waarvoor wij een bestemmingsplan check hebben uitgevoerd.

Bedrijven
bedrijfspand architect Eindhoven
Particulier
woning architect Eindhoven

Vergunningsvrij bouwen en de bestemmingsplan check

Bij vergunningsvrij bouwen zijn er verschillende regels waar u rekening mee moet houden. Een van deze regels heeft betrekking op de hoogte van het bouwwerk. In de meeste gevallen mag een vergunningsvrij bouwwerk niet hoger zijn dan aangegeven in het bestemmingsplan.

Daarnaast is ook de afstand tot de perceelgrens een belangrijk aspect bij vergunningsvrij bouwen. Er gelden vaak specifieke regels over hoe dicht u bij de perceelgrens mag bouwen zonder vergunning. Het is belangrijk om hier goed naar te kijken voordat u aan de slag gaat met uw bouwproject.

Naast de hoogte en afstand tot de perceelgrens, zijn ook de bouwoppervlakte en bouwhoogte van het bouwwerk van belang. Deze moeten binnen de gestelde grenzen vallen om vergunningsvrij gebouwd te mogen worden. Het is daarom verstandig om voorafgaand aan uw bouwplannen een bestemmingsplan check uit te voeren, zodat u precies weet wat er wel en niet mag op uw kavel.

Omgevingsplan check

Het team is gespecialiseerd in het checken van het bestemmingsplan en tegenwoordig het omgevingsplan. We helpen u met het uitzoeken van de mogelijkheden. Van bestemming tot bouwhoogte en andere gemeentelijke eisen zoals een welstandnota begeleiden wij u. Onze bevindingen werken wij uit in overzichtelijk rapport. Deze delen we via een online link met u. Deze bevindingen verwerken wij weer in onze ontwerpen als u daar voor kiest.