Waarom revitalisering bedrijventerrein noodzakelijk is?

Maak een gratis afspraak!
Ontvang de gratis ontwerpgids!

Wat is revitalisering bedrijventerrein?

Revitalisering van bedrijventerreinen is een proces waarbij verouderde bedrijventerreinen worden verbeterd om de uitstraling en functionaliteit te optimaliseren. In Nederland zijn er meer dan 3.000 bedrijventerreinen, waarvan de gemiddelde leeftijd ongeveer 25 jaar is. Het doel van revitalisering is het stimuleren van economische groei en werkgelegenheid op deze terreinen, door onder andere het optimaliseren van de bereikbaarheid en infrastructuur. Daarnaast wordt er ingezet op het verduurzamen van de bedrijventerreinen met energiezuinige maatregelen, om zo bij te dragen aan een duurzame toekomst. Ook wordt er gewerkt aan het creëren van een aantrekkelijke en veilige omgeving voor ondernemers en werknemers, en het bevorderen van samenwerking tussen bedrijven op het terrein voor bijvoorbeeld gezamenlijke inkoop of marketingacties.

Vanuit Midden-Brabant werken wij als circulair architect aan diverse projecten.  We helpen verschillende type klanten met nieuwbouw, verbouw, verduurzaming, uitbreiding en restyling.  Zo hebben wij verschillende projecten ontworpen als architect in Eindhoven. Denk hierbij aan bedrijfspanden, kantoren, winkels, villa`s en woningen.

5 voordelen van de revitalisering van een bedrijventerrein

  1. Aantrekkelijkheid en uitstraling van het terrein verbeteren.
  2. Herontwikkeling van verouderde panden.
  3. Verduurzaming en energietransitie gaan samen.
  4. Efficiënter gebruik van ruimte.
  5. Samenwerking tussen bedrijven op het terrein verbeterd.

Keurmerken

Dit is wat onze klanten over ons zeggen.

Yvonne Schröder-Franken
Yvonne Schröder-Franken
2024-03-06
FD Architecten is een zeer professioneel gesprekspartner gebleken. Veel kennis van zaken, waardoor voor ons de mogelijkheden en keuzes helder werden. Tevens veel oog voor duurzaamheid. FD Architecten heeft ons geinspireerd, geholpen en ontzorgd.
Anita in 't Groen
Anita in 't Groen
2023-11-03
We hebben goed kunnen overleggen met Ralph Dansen over onze plannen om woonruimte te bouwen. Ralph heeft contact met de gemeente en ons adviesbureau gehad om te informeren naar mogelijkheden. FD Architecten heeft naar mogelijkheden gezocht en aanvragen ingediend. Het aanvragen van een premantelzorgwoning bleek ook (nog) niet mogelijk maar met de toezegging dat ze contact met ons opnemen als er nieuwe ontwikkelingen zijn in de regelgeving denken we dat er nu alles aan gedaan is en er wellicht met de tijd toch een ontwerp van FD Architecten wordt ingediend.
John Knipscheer
John Knipscheer
2023-05-12
De opdracht was duidelijk, ontzorgen in het hele proces richting de gemeente. Geregeld hebben wij een update vanuit jullie ontvangen en wij wisten precies wat de volgende stap was. De toestemming is binnen en daarmee is de opdracht volbracht. Enorm fijn hoe jullie dit voor ons hebben opgepakt.
Joost de Zeeuw
Joost de Zeeuw
2022-12-11
Zeer deskundig advies vanuit FD Architecten voor totaal renovatie en verduurzaming van ons vrijstaande huis uit 1975. Upgrade naar anno nu met gebruik van natuurlijke materialen passend bij de omgeving waar het huis in staat.
Agnieszka Adamczewska
Agnieszka Adamczewska
2022-10-13
mooi
Jonathan Nagel
Jonathan Nagel
2022-09-07
Een mooi ontwerp. Vergunningen goed geregeld. Zeer tevreden. 🙂
Anja van Helvoirt
Anja van Helvoirt
2022-09-07
Erg fijne samenwerking, altijd hele snelle reactie en kundig architectenbureau
Felipe Munoz
Felipe Munoz
2022-02-11
Bedankt Ralph voor het fijne ontwerp. Het wordt een mooie en duurzame nieuwbouw!
Ralph Thomassen
Ralph Thomassen
2022-02-04
We hebben FD Architecten ingeschakeld voor het ontwerp en vergunningstraject van onze woning en garage. We zijn erg blij met het kundige advies inzake het best te volgen traject, heldere offerte en het visueel maken van alle mogelijkheden.

Bekijk op de onderstaande projectenpagina een greep uit de ontwerpen van onze architecten voor de revitalisering bedrijventerrein.

Bedrijven
bedrijfspand architect Eindhoven

Bij de herontwikkeling van verouderde panden op bedrijventerreinen wordt er vaak gekozen voor een combinatie van sloop, renovatie en herbestemming. Door verouderde panden te slopen en nieuwe, moderne gebouwen neer te zetten, kan het terrein een frisse uitstraling krijgen en aantrekkelijker worden voor potentiële huurders of kopers. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de mogelijkheden om bestaande panden te renoveren en te voorzien van moderne infrastructuur en voorzieningen. Deze revitalisering kan een boost geven aan de lokale economie en zorgen voor meer werkgelegenheid.

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij de herontwikkeling van verouderde panden op bedrijventerreinen. Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van duurzame bouwtechnieken en materialen om de impact op het milieu te minimaliseren. Ook wordt er gekeken naar manieren om energiezuinige oplossingen toe te passen, zoals zonnepanelen en warmtepompen. Op deze manier wordt niet alleen de uitstraling van het bedrijventerrein verbeterd, maar wordt er ook bijgedragen aan een betere leefomgeving voor mens en natuur.

Samenwerking met lokale overheden en investeerders is essentieel bij de revitalisering van bedrijventerreinen. Door gezamenlijk te investeren in de herontwikkeling van verouderde panden kunnen er sneller resultaten worden geboekt en kunnen kosten worden gedeeld. Daarnaast kan de expertise en ervaring van lokale overheden en investeerders helpen bij het maken van weloverwogen keuzes en het behalen van duurzame doelstellingen. Met een doordachte aanpak en een goede samenwerking kunnen verouderde panden op bedrijventerreinen worden getransformeerd tot moderne, duurzame en aantrekkelijke locaties voor ondernemers en werknemers

Bij de revitalisering van verouderde bedrijventerreinen is het efficiënt gebruik van ruimte essentieel.

Door herontwikkeling van verouderde panden kunnen nieuwe, moderne werkplekken gecreëerd worden die voldoen aan de behoeften van hedendaagse bedrijven. Daarnaast is het belangrijk om in te zetten op multifunctioneel gebruik van ruimte, zodat verschillende functies gecombineerd kunnen worden en de ruimte optimaal benut wordt.

Een andere manier om efficiënt gebruik van ruimte te stimuleren is door het creëren van groene zones en openbare ruimtes. Deze plekken kunnen niet alleen dienen als ontmoetingsplaats voor werknemers, maar ook als groene oase in een stedelijke omgeving. Daarnaast is het van belang om de parkeergelegenheid te optimaliseren, zodat er voldoende ruimte is voor alle gebruikers van het bedrijventerrein.

Tot slot kan samenwerking tussen bedrijven bijdragen aan gedeeld gebruik van faciliteiten, waardoor er efficiënter met de beschikbare ruimte omgegaan kan worden. Door gezamenlijk gebruik te maken van bijvoorbeeld vergaderruimtes, opslagfaciliteiten of transportmiddelen, kunnen kosten bespaard worden en kan de ruimte effectiever benut worden. Met deze strategieën kunnen bedrijventerreinen geoptimaliseerd worden en klaargemaakt worden voor de toekomst.

Bij het revitaliseren van bedrijventerreinen is het belangrijk om aandacht te besteden aan de aantrekkelijkheid en uitstraling van het terrein.

Moderne architectuur en design spelen hierbij een belangrijke rol. Door te investeren in eigentijdse gebouwen en stijlvolle inrichting, kan een bedrijventerrein een professionele en aantrekkelijke uitstraling krijgen.

Een ander aspect dat bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van een terrein is voldoende parkeergelegenheid. Door te zorgen voor ruime en goed georganiseerde parkeerfaciliteiten, worden bezoekers en werknemers gestimuleerd om het terrein te bezoeken en te gebruiken.

Groen en beplanting spelen ook een belangrijke rol bij het creëren van een aantrekkelijke omgeving. Door te investeren in groenvoorzieningen en het aanleggen van planten en bomen, wordt het terrein niet alleen mooier, maar ook gezonder en duurzamer.

Verlichting en bewegwijzering zijn essentieel voor een goed functionerend en aantrekkelijk bedrijventerrein. Goede verlichting zorgt voor een veilige en prettige omgeving, terwijl duidelijke bewegwijzering ervoor zorgt dat bezoekers en werknemers gemakkelijk hun weg kunnen vinden op het terrein.

Tot slot is schoonmaak en onderhoud van groot belang voor de uitstraling van een terrein. Een goed onderhouden terrein oogt verzorgd en professioneel, wat bijdraagt aan de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van het bedrijventerrein.