GreenCORE maakt gestapelde NOM woningrenovatie

FD architecten maakt namens De Vierde Toren onderdeel uit van GreenCORE en werkt aan de eerste gestapelde Nul-op-de-Meter woning renovatie voor TBV binnen het programma van de Hoogvliegers van de Stroomversnelling.


Opdrachtgever aan het woord 'Meer dan perfect'

Opdrachtgever Paul van Abeelen van ISAH over zijn kantoorpand op architecten.nl/mkb


Leisurened (initiatief FD architecten) opgericht


Leisurened een netwerk van recreatiespecialisten is officieel een juridische entiteit geworden. Voor meer informatie www.leisurened.nl.

OTIB publiceert praktijkcase integraal bouwen van FD architecten


December. 2011, op de website http://integraalontwerpen.otib.nl/ is het project Olympia gepubliceerd als een praktijkvoorbeeld van integraal ontwerpen. Een interview met Ralph Dansen over dit project, bouwteam+ en integraal duurzaam bouwen is hierbij opgenomen.


FD architecten deelt visie over duurzame bedrijfspanden


juni 2011, Ralph Dansen van FD Architecten deelde zijn visie over duurzame bedrijfspanden met ondernemers, op verzoek van de gemeente Purmerend. Hij vertelde over de dagelijkse praktijk van duurzaam bouwen. Vervolgens waren opdrachtgevers Rob Pals van Eltra Engineering en Adriaan Molenschot van TTA Truckland aan het woord over hun ervaring als ondernemer in een duurzaam gebouwd pand.

Voor meer informatie kijk ook op:  http://prezi.com/hlzkzkgiilx5/presentatie-ralph-dansen/ en http://www.nieuwsbank.nl/inp/2011/06/27/R359.htm

FD architecten ondersteunt de visie van Midpoint Brabant 


logo midpoint brabant, from the heart

maart 2011, De speerpunten van Midpoint Brabant, sociale innovatie door ├ęcht samenwerken en nieuwe combinatie te zoeken o.a. op het gebied van Leisure en Maintance sluiten volledig aan bij de specialismen en manier van werken van FD architecten. Voor meer informatie zie www.midpointbrabant.nl

BouwIQ artikel over de Visie van Ralph Dansen


nov. 2010, In het december nummer van BouwIQ 2010, is het katern Visie geweid aan de visie van Ralph Dansen.

Duurzaamheid door teamverband en de link naar bouwteam+

FD architecten geselecteerd voor Reynaers Projectprijs 2010


reynaers

aug. 2010 , Met de nieuwbouw van het kantoorpand voor ISAH bv op T58 is FD architecten genomineerd voor de Reynaers Projectprijs 2010.

FD architecten levert eerste Bouwteam project op


Jan. 2010, FD architecten levert samen met Bouwteam+  eerste project op.


IPC regeling toegekend


Juli 2009, Agentschap NL kent FDarchitecten subsidie toe in het kader van de IPC regeling (InnovatiePrestatieContracten) voor "Vernieuwende automatisering". 

Deze subsidie wordt gebruikt om de BIM werkmethodiek bij FD architecten verder uit te breiden, als onderdeel van de ketenintegratie. 

FD architecten haalt project binnen met Bouwteam+


Duurzaam ontwerp

April 2009, FD architecten haalt eerste project binnen met samenwerkingsverband Bouwteam+.

Bouwteam+ is een samenwerkingsverband waarbij het uitgangspunt duurzaam bouwen is. Ketenintegratie en teamverband zijn hierbij de middelen. Zie voor meer informatie dit artikel

 

FD architecten initieert LeisureNed


Feb. 2009, FD architecten initieert LeisureNed, met steun van de Kamer van Koophandel Brabant. 

LeisureNed is geiniteerd door FD architecten. De andere Founding Fathers zijn:

- Grontmij

- Van de Brand Consultancy

- ID & Concepts

Leisurened is een samenwerkingsverband van factoren in de leisure industrie met als doel door gemeenschappelijk optreden leisure projecten te initieren of er in te participeren.

 

FD architecten initieert De Vierde Toren B.V.


De Vierde Toren B.V. is een onafhankelijk samenwerkingsverband van architecten en stedenbouwkundigen, in Midden - Brabant dat innoverende visies genereert op complexe ruimtelijke vraagstukken. De Vierde Toren excelleert door bundeling van kennis en ontwerptalent.