Het voordeel van een energie architect?

Maak een gratis afspraak!
Ontvang de gratis ontwerpgids!

Wat is een energie architect?

Een energie architect is een professional die gespecialiseerd is in het ontwerpen en implementeren van duurzame energieoplossingen voor gebouwen en infrastructuur. Wij houden ons bezig met het optimaliseren van energie-efficiëntie van het gebouw, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het verminderen van de CO2-uitstoot.

Energie architecten werken samen met andere experts zoals bouwkundigen, ingenieurs en ontwerpers om tot innovatieve en duurzame ontwerpen te komen. Zij maken gebruik van geavanceerde technologieën en software om energieprestaties te analyseren en te verbeteren.

Energie architecten helpen bij het realiseren van energieneutrale of energie positieve gebouwen en het behalen van certificeringen zoals BREEAM en GPR. Met onze expertise dragen wij als energie architecten bij aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving en het verminderen van de impact op het milieu.

De voordelen van een energie-architect

Een ontwerp door een energie-architect biedt diverse voordelen voor zowel de eigenaar van het gebouw als het milieu. Allereerst kan een dergelijk ontwerp leiden tot subsidies en belastingvoordelen, waardoor de initiële investering zichzelf op de lange termijn kan terugverdienen. Daarnaast kan de waarde van het gebouw toenemen door de implementatie van duurzame energie-oplossingen en verbeteringen in energie-efficiëntie.

Een ander belangrijk voordeel van een ontwerp door een energie-architect is de verbetering van het comfort en het creëren van een gezonder binnenklimaat. Door gebruik te maken van duurzame energiebronnen en slimme ventilatiesystemen, wordt de leefomgeving aanzienlijk verbeterd. Dit heeft niet alleen voordelen voor de gezondheid van de gebruiker of bewoner, maar leid ook tot een verhoogd comfortniveau in het gebouw.

Daarnaast zorgt een ontwerp door een energie-architect voor kostenbesparing op energieverbruik. Door efficiënter om te gaan met energie en gebruik te maken van duurzame energiebronnen, kunnen de energiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Dit leidt niet alleen tot lagere maandelijkse lasten, maar draagt ook bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot en het behoud van het milieu.

Kortom, een ontwerp door een energie-architect biedt tal van voordelen op zowel financieel als milieuvriendelijk gebied. Door te investeren in duurzame energieoplossingen en energie-efficiënte ontwerpen, kunnen eigenaren van gebouwen profiteren van een hogere waarde van het pand, een verbeterde leefomgeving en lagere energiekosten. Het benutten van duurzame energiebronnen is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor de toekomst van onze planeet.

Keurmerken

Dit is wat onze klanten over ons zeggen.

Yvonne Schröder-Franken
Yvonne Schröder-Franken
2024-03-06
FD Architecten is een zeer professioneel gesprekspartner gebleken. Veel kennis van zaken, waardoor voor ons de mogelijkheden en keuzes helder werden. Tevens veel oog voor duurzaamheid. FD Architecten heeft ons geinspireerd, geholpen en ontzorgd.
Anita in 't Groen
Anita in 't Groen
2023-11-03
We hebben goed kunnen overleggen met Ralph Dansen over onze plannen om woonruimte te bouwen. Ralph heeft contact met de gemeente en ons adviesbureau gehad om te informeren naar mogelijkheden. FD Architecten heeft naar mogelijkheden gezocht en aanvragen ingediend. Het aanvragen van een premantelzorgwoning bleek ook (nog) niet mogelijk maar met de toezegging dat ze contact met ons opnemen als er nieuwe ontwikkelingen zijn in de regelgeving denken we dat er nu alles aan gedaan is en er wellicht met de tijd toch een ontwerp van FD Architecten wordt ingediend.
John Knipscheer
John Knipscheer
2023-05-12
De opdracht was duidelijk, ontzorgen in het hele proces richting de gemeente. Geregeld hebben wij een update vanuit jullie ontvangen en wij wisten precies wat de volgende stap was. De toestemming is binnen en daarmee is de opdracht volbracht. Enorm fijn hoe jullie dit voor ons hebben opgepakt.
Joost de Zeeuw
Joost de Zeeuw
2022-12-11
Zeer deskundig advies vanuit FD Architecten voor totaal renovatie en verduurzaming van ons vrijstaande huis uit 1975. Upgrade naar anno nu met gebruik van natuurlijke materialen passend bij de omgeving waar het huis in staat.
Agnieszka Adamczewska
Agnieszka Adamczewska
2022-10-13
mooi
Jonathan Nagel
Jonathan Nagel
2022-09-07
Een mooi ontwerp. Vergunningen goed geregeld. Zeer tevreden. 🙂
Anja van Helvoirt
Anja van Helvoirt
2022-09-07
Erg fijne samenwerking, altijd hele snelle reactie en kundig architectenbureau
Felipe Munoz
Felipe Munoz
2022-02-11
Bedankt Ralph voor het fijne ontwerp. Het wordt een mooie en duurzame nieuwbouw!
Ralph Thomassen
Ralph Thomassen
2022-02-04
We hebben FD Architecten ingeschakeld voor het ontwerp en vergunningstraject van onze woning en garage. We zijn erg blij met het kundige advies inzake het best te volgen traject, heldere offerte en het visueel maken van alle mogelijkheden.

Bekijk op de onderstaande projectenpagina`s een greep uit de ontwerpen van onze energie architecten voor huizen en bedrijven.

Bedrijven
bedrijfspand architect Eindhoven
Particulier
woning architect Eindhoven

Energieprestaties van gebouwen ontworpen door een energie-architect

Als energie architect streven wij ernaar om gebouwen te ontwerpen die voldoen aan de hoogste energieprestatienormen. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van BENG, Bijna energieneutrale gebouwen, ENG, energieneutrale gebouwen en zelfs energiepositieve gebouwen. Ons doel is om het energieverbruik per vierkante meter zo laag mogelijk te houden, door het gebruik van duurzame energiebronnen en een optimale isolatie van het gebouw.

Bij het ontwerpen van een energie-efficiënt gebouw maken we gebruik van verschillende energieverbruik intensiteit indicatoren om de prestaties van het gebouw te meten en te verbeteren. Door onze expertise en ervaring op het gebied van energiearchitectuur kunnen wij op maat gemaakte oplossingen bieden die voldoen aan de specifieke behoeften van onze klanten.

Wij geloven dat duurzaamheid en energie-efficiëntie essentieel zijn in de hedendaagse architectuur. Daarom streven wij ernaar om gebouwen te ontwerpen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook bijdragen aan een duurzame toekomst. Als energie architect zijn wij trots op onze bijdrage aan het creëren van gebouwen die zowel comfortabel als energiezuinig zijn.

Advies over energiezuinig bouwen

Als energie architect kunnen wij u adviseren over energiezuinig bouwen. Een belangrijk aspect hiervan is de isolatie van de woning. Door goede isolatie te gebruiken, wordt warmte in de winter binnengehouden en blijft het in de zomer juist koel. Dit zorgt ervoor dat er minder energie nodig is voor verwarming en koeling, wat resulteert in lagere energiekosten en een lagere CO2-uitstoot.

Een ander punt van aandacht is de ventilatie van de woning. Goede ventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en voorkomt vochtproblemen. Door te kiezen voor een ventilatiesysteem met warmteterugwinning, kan er efficiënter worden omgegaan met energie.

Daarnaast is het gebruik van passieve zonne-energie een effectieve manier om energie te besparen. Door de juiste oriëntatie van ramen en het gebruik van zonwering, kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de zonnewarmte in de winter en kan oververhitting in de zomer worden voorkomen.

Door te investeren in energiezuinig bouwen en het toepassen van bovengenoemde maatregelen, kunt u het energieverbruik in zowel de zomer als de winter beperken. Als energie architect helpen wij u graag bij het realiseren van een duurzame en energiezuinige woning.